به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، پیشتر، پدافند غیر عامل تنها در مورد جنگ و دفاع از خاک میهن مطرح می شد. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی اجرای پروژه های معماری نیز با بهره گیری از مفهوم پدافند غیرعامل صورت می گیرد. به گونه ای که پروژه های ساختمانی و سایر پروژه های عمرانی با رعایت استانداردهایی برای حفظ جان ساکنین انجام می شود تا این بناها، در برابر بلایای طبیعی مانند زلزله، طوفان و گردباد و همچنین تهدیدات انسان ساز مانند بمب گذاری یا تیراندازی نیز مقاوم تر شوند.
آن طور که کارشناسان می گویند ساخت مسکن ویلایی تکطبقه میتواند به عنوان یک راهبرد مهم برای افزایش امنیت و آمادگی در برابر شرایط اضطراری در نظر گرفته شود. این نوع ساختمانها با ارائه پایداری ساختاری بیشتر، سهولت تخلیه و امکان ایجاد پناهگاههای سادهتر، سطح ایمنی ساکنان را به طور قابل توجهی افزایش میدهند و با کمترین هزینه از زندگی مردم در برابر بحران های احتمالی دفاع می کند.
مزایای توسعه افقی شهرها در زمینه امنیت غذایی
رامین رستمیان کارشناس اقتصاد سیاسی در زمینه اهمیت توسعه افقی شهرها و مزیتهای اقتصادی، اجتماعی و همچنین پدافندی در ساخت مسکن ویلایی به خبرنگار قدس گفت: مسئله توسعه شهری و گسترش محدوده شهری از منظر اقتصادی، اجتماعی و همچنین پدافندی بسیار مهم است. اول از همه، ویلاهای یک طبقه معمولاً در مقایسه با ساختمانهای چند طبقه سنتی علاوه بر استحکام، در برابر بلایای طبیعی مانند زلزله، طوفان و گردباد و همچنین تهدیدات انسان ساز مانند بمب گذاری یا تیراندازی نیز مقاوم تر شوند. در صورت بروز بحران، ساکنان ویلاهای یک طبقه کمتر دچار آسیب و ریزش سازه می شوند و محیط امن تری را برای خود و خانواده خود فراهم می کنند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، ویلاهای یک طبقه مسیرهای تخلیه آسانتر و سریعتر را در مواقع اضطراری ارائه می دهند. این رویکرد می تواند به ویژه در موقعیت هایی که زمان مهم است، مانند آتش سوزی یا حمله تروریستی، بسیار مهم باشد. توانایی تخلیه موثر می تواند جان افراد را نجات دهد و خطر آسیب یا آسیب به ساکنان را به حداقل برساند. این میزان آمادگی و خودکفایی از مزیت های کلیدی ویلاهای یک طبقه از نظر امنیت دفاعی است. ساخت خانههای ویلایی یک طبقه فرصت ایجاد پناهگاه های ساده تری را در داخل حیاط فراهم می کند و انعطاف پذیری بیشتری را از نظر ایجاد اتاق ها یا پناهگاه های امن ارائه می دهندو
این کارشناس اقتصادی با اشاره به محوریت کاهش وابستگی به شبکه مرکزی در ذخیرهسازی غذا و همچنین تولید انرژی با مدل توسعه افقی شهرها گفت: علاوه بر امنیت دفاعی، ویلاهای یک طبقه دارای مزایای استراتژیک در زمینه خودکفایی انرژی و غذایی نیز هستند. در دنیای امروز، اتکا به منابع مرکزی نظیر نیروگاهها یا سیلوهای بزرگ خود خطری بزرگ برای پدافند کشور است و اتکا به این منابع مرکزی جهت تهیه انرژی و غذا می تواند افراد را در برابر اختلالات زنجیره تامین، نوسانات قیمت و سایر عدم قطعیت ها آسیب پذیر کند.
وی افزود: با ساخت مسکن ویلایی مجهز به منابع انرژی تجدیدپذیر مانند پنل های خورشیدی ، ساکنان می توانند وابستگی خود را به شبکه کاهش دهند و به منابع انرژی قابل اعتماد و پایدار دسترسی داشته باشند و در بخش نگهداری گندم نیز مجزا از سیلوهای مرکزی به سمت ذخیرهسازی غذا حرکت کنیم.
مسیرهای تخلیه آسانتر و فرصت ایجاد پناهگاههای امن
وی ادامه داد: به طور مشابه، ویلاهای یک طبقه را می توان با فضای کافی برای اهداف باغبانی و کشاورزی طراحی کرد که به ساکنان این امکان را می دهد تا میوه ها، سبزیجات و گیاهان خود را پرورش دهند. این نه تنها منبعی از غذای تازه و سالم را فراهم می کند، بلکه نیاز به اتکا به فروشگاه های مواد غذایی یا تامین کنندگان مواد غذایی را نیز کاهش می دهد. با کشت غذای خود، ساکنان می توانند در پول خود صرفه جویی کنند، ردپای کربن خود را کاهش دهند و در مواقع بحران یا کمبود، خودکفایی خود را افزایش دهند.
رستمیان در گفت: در مجموع مزایای استراتژیک ساخت مسکن ویلایی یک طبقه از نظر امنیت دفاعی، انرژی و خودکفایی غذایی مشخص است. این نوع ساختمانها ایمنی را افزایش میدهند، مسیرهای تخلیه آسانتر و فرصت ایجاد پناهگاههای امن در داخل ملک را ارائه میدهند. علاوه بر این، آنها فرصتی را برای تولید انرژی تجدیدپذیر و خودتامینی در تهیه و ذخیرهسازی مواد غذایی در محل فراهم میکنند و اتکا به منابع مرکزی را کاهش میدهند و خودکفایی را افزایش میدهند. از آنجایی که تقاضا برای گزینه های مسکن ایمن و پایدار همچنان در حال رشد است، ویلاهای یک طبقه احتمالاً به یک انتخاب محبوب برای کسانی تبدیل می شوند که به دنبال افزایش ایمنی و آمادگی خود در دنیای نامشخص هستند.
آمادگی برای شرایط اضطراری مثل جنگ و قطع انرزی
امیرحسین اقبالی کارشناس اقتصادی نیز در گفت و گو با خبرنگار قدس گفت: ساخت مسکن ویلایی تکطبقه میتواند به عنوان یک راهبرد مهم برای افزایش امنیت و آمادگی در برابر شرایط اضطراری در نظر گرفته شود. به ویژه در شرایط اضطراری مانند جنگ یا قطعی گسترده انرژی، مزایای امنیتی قابل توجهی دارد. برخی از این مزایا شامل پایداری ساختاری بیشتر، سهولت تخلیه ایمنی در برابر آتشسوزی امکان ایجاد پناهگاههای سادهتر کاهش آسیبپذیری در برابر حملات می شود.
وی با اشاره به اینکه ساختمانهای تکطبقه معمولاً در برابر زلزله و سایر بلایای طبیعی مقاومت بیشتری دارند و احتمال تخریب کامل آنها کمتر است می افزاید: در صورت بروز خطر، تخلیه یک ساختمان تکطبقه بسیار سریعتر و آسانتر از ساختمانهای چندطبقه است. از سوی دیگر در ساختمانهای تکطبقه، آتشسوزی به سرعت گسترش نمییابد و امکان مهار آن آسانتر است. همچنین ایجاد پناهگاههای اضطراری در زیرزمین یا بخشهایی از ساختمان تکطبقه نسبت به ساختمانهای چندطبقه سادهتر است.
مقاومت پناهگاههای خانگی در برابر انفجار و پرتاب ترکش
اقبالی بیان کرد: در شرایط قطعی برق، امکان نصب سیستمهای تولید انرژی مستقل مانند پنلهای خورشیدی یا ژنراتورهای کوچک در ساختمانهای تکطبقه آسانتر است. با توجه به امکان استقرار کامل پنلهای خورشیدی در سقف خانههای ویلایی، به طور کامل و غیرمتمرکز و مستقل امکان تولید انرژی برق برای نیازهای کامل هر خانه بدون اتصال به نیروگاهها فراهم است و حتی اضافه برق تولیدی و استفاده نشده را نیز وزارت نیرو خریداری خواهد کرد و چنین مدلی در حال حاضر نیز در برخی استانها که خانههای ویلایی و تک طبقه دارند؛ به طور کامل اجرایی شده است.
به گفته این کارشناس ساختمانهای تکطبقه معمولاً فضای بیشتری برای ذخیره آب، مواد غذایی و سایر تجهیزات ضروری در شرایط اضطراری دارند. همچنین امکان نگهداری برخی حیوانات اهلی جهت تولید غذا نیز در این مدل فراهم است.
وی با بیان اینکه پناهگاههای خانگی میتوانند در برابر انفجار، پرتاب ترکش، تشعشعات و سایر خطرات احتمالی از ساکنان محافظت کنند می افزاید: ساخت پناهگاه در زیرزمین یا بخشهایی از ساختمان تکطبقه بسیار سادهتر است. این پناهگاهها میتوانند با استفاده از مصالح ساده و در کوتاهترین زمان ممکن ساخته شوند.
نظر شما